top of page

ØKTE GJØVIKS INNBYGGERTALL MED SEKS

Marte Dyrseth Nomerstad og Thomas Nomerstad flyttet fra Tromsø til Gjøvik i november 2013. I bilen hadde de fire barn fra tre måneder til 11 år. Jobb var grunnen til at de kom hit, fritidsaktiviteter og nærhet til natur er grunnen til at de blir værende.Familien Dyrseth/Nomerstad ved kveldsmaten etter en runde fotballtreninger på Vardal stadion. F.v. Ådne (9), Eline (16), Marte, Thomas, Sondre (10) og Oda (5).


Hva var grunnen til at dere kom til Gjøvik?

- Det startet med at jeg fikk jobb på sykehuset i Gjøvik. Det var en anledning til å komme nærmere området der jeg vokste opp, Moelv, forteller Thomas.

- Da hadde vi i flere år bodd i nærheten av min familie, så det ble til at vi flyttet til Sør-Norge når muligheten bød seg, forklarer Marte.


Hvor viktig er det at begge to får seg jobb når man skal velge bosted?

- Det var viktig at begge to fikk seg jobb raskt, men Marte var i starten av foreldrepermisjon da vi flyttet, slik at vi måtte ta sjansen på at jobb ordnet seg. Og det gjorde det heldigvis, sier Thomas.

Marte jobbet først som sykepleier på Solås (Sykehuset Innlandet, avd. for fysikalsk medisin og rehabilitering), men tok senere PPU (Praktisk-pedagogisk utdanning) i hjembyen Alta og jobber nå som lærer på Gjøvik videregående skole.


Hva bruker dere fritida på?

- Vi synes det er mye å velge i når det kommer til fritids­aktiviteter. Vi bruker mye av tida vår på fotballbanen på Vardal, med fire spillere og Thomas som trener for gutter 10 år. På vinteren er barna aktive i skiløypa for Gjøvik skiklubb, hvor også far er trener for yngre utøvere. Ellers er vi mye ute på tur, både i skogen og rundt omkring i byen på stolpejakt. Vi synes Gjøvik er en koselig by med godt kulturtilbud som vi også har benyttet. Det skulle vi gjerne ha gjort mer av, medgir Marte.


Hva er dere mest stolt av i Gjøvik?

- Det vi setter mest pris på er at Gjøvik har nærhet til alt, og alle tilbudene og mulighetene byen har å by på. Det eneste som mangler er det spektakulære, men det finner vi nesten bare i Nord-Norge, sier finnmarkingen Marte.

- Fastland og Mjøsa om sommeren når det er vær til det er noe vi gjerne viser fram til besøkende. Om vinteren er det de flotte skiløypene og akebakken bak huset, forteller paret som er nærmeste nabo til et stort jorde, der mange unger i Hunndalen storkoser seg på vinteren.

385 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page