top of page

37 Eatery og ønsket om opplevelser

2020 ble annerledesåret for serveringsbransjen, hvor mange nye tanker måtte tenkes og driften måtte legges om. At ferien måtte legges til Norge både i 2020 og -21 er kanskje noe av det som har reddet mange av serveringsstedene, mener driverne på 37 Eatery.


Hanne Kari og mannen Anil i bakgården på 37Eatery

- Å gå ut og spise var den eneste smaken på utlandet folk fikk sist sommer. Jeg tenker at ønsket om opplevelser og smak av andre land nok reddet mange spisesteder i 2020, mener Hanne Kari.

Da sommeren kom og flere kunder ringte og lurte på når bakgården deres åpnet, så hun sitt snitt til å fornye bakgården med litt maling og Middelhavsfølelse. Nå stråler uterommet i bakgården – og reservasjonene av bord også. Restauranten planlegger dessuten 50 nye uteplasser når Posthuset legges ned og parkeringsplassen foran restauranten ikke er i bruk mer.


Skaper opplevelser

Hanne Kari og mannen Anil traff hverandre da de jobbet i serveringsbransjen på Aker brygge for noen år siden. De var klar over at de måtte starte i det små, da de åpnet 37 Eatery for bare 2,5 år siden. Anil, som er fra Sri Lanka kan smaksopplevelser helt ut til fingerspissene og var kanskje den største pådriveren for å starte opp. Da de startet opp var det kun ham på kjøkkenet samt én ansatt på lønningslisten. Nå har de et helt team – og en god porsjon stamgjester. Spisestedet ventet først på gjestene, nå er det faktisk gjestene som venter på å få spiseplass hos dem.


- Jungeltelegrafen er veien å gå når du jobber i denne bransjen. Gir du folk en god opplevelse vil ryktet gå – og flere gjester dukker opp etter hvert, forteller Hanne Kari.

Hun og mannen ønsket å skape noe nytt – og ville gjerne også skape sine egne arbeidsplasser.

- Vi er veldig takknemlig til veldig hyggelige gårdeiere som har lagt forholdene til rette, sånn at vi turte å satse, sier Hanne Kari med inderlighet i stemmen. Og vi er også så glad for at folk på Gjøvik har fått smaken og sansen for det vi leverer og serverer her.

Variert nok?

Folkets mening om hvorvidt Gjøvik har en god blanding av restauranter og utesteder har i 2020 gått ned til 6,6 (fra 6,9 i 2019) på en skala fra 1 til 9. Hvorvidt folk bruker uteserveringsstedene er betinget av nettopp variasjon, konkurransen og mulighetene mener driverne på 37 Eatery.

- Nedgangen i mening kan skyldes Coronaåret, men vi må være åpne for at det også skyldes at folk i Gjøvik faktisk vil ha et enda bredere og spissere tilbud. VI tenker at det er viktig at vi ikke undervurderer kundene våre her. Vi opplever at de er opptatt av kvalitet, de er bereiste og veldig nysgjerrige på nye og varierte ting, forteller Hanne Kari. Så kanskje vi alle skal ta det som en oppfordring til å skape mer, bli bedre og gi Gjøvikfolket enda mer...


- Jeg synes vi er heldig på Gjøvik, avslutter Hanne Kari. Det skjer noe i serveringsbransjen. Jo flere uteserveringer og bredere utvalg, jo bedre er det for resten av bransjen. Konkurranse er bare sunt! At folk kan spise fisk på en fredag og så pizza på tirsdag er nettopp det som gjør serveringstilbudet i byen attraktivt – og gjør at folk går mer ut og faktisk bruker byen. 

 

302 visninger0 kommentarer

コメント


bottom of page