top of page

BUA Gjøvik

Siden 2018 har BUA Gjøvik ønsket å gi alle barn og unge like muligheter til å være mer fysisk aktiv, samt å kunne prøve ut mange forskjellige aktiviteter uten å måtte gå til innkjøp av utstyr.


Barn og Unge i Aktivitet

BUA står for Barn og Unge i Aktivitet. BUA Gjøvik er i praksis et «bibliotek» hvor alt utlån av sports- og fritidsutstyr er GRATIS. Gjennom et slik system vil BUA Gjøvik bidra til økt fysisk aktivitet blant barn og unge, og muligheten til å oppleve mer sosial inkludering og mestring.


En annen effekt av dette vil også være at man reduserer forbruket, gjennom mer målrettet innkjøp av utstyr etter utprøving i BUA Gjøvik.


BUA Gjøvik er finansiert gjennom Gjøvik Kommune, BUFDIR og andre offentlige tilskuddsordninger, noe som gjør at vi kan skaffe til veie utstyr som er av god kvalitet. BUA Gjøvik er en av ca. 250 utlånsenheter i Norge i dag, og i 2022 hadde vi et snittutlån på ca. 1000 enheter pr. måned. Noe som gjør at BUA Gjøvik er rangert blant de 15 største utlånsenhetene i Norge.Tilbakemeldinger

Det er fantastisk å kunne bidra til lokalsamfunnet på denne måten, og vi får stadig høre utsagn som:


«Endelig kan jeg delta på skidagen på skolen med skikkelig utstyr»

«Kan jeg låne dette utstyret helt gratis?»

«Takk for at BUA gjør en forskjell»

«Nå slipper vi å kjøpe inn utstyr for å ta en telt-tur med barna»

«Etter jeg prøvde alpinski ble jeg hektet, og jeg er nå et aktivt medlem i Gjøvik Skiklubb»


Vi i BUA Gjøvik har drevet med utlån siden 2018. Å låne utstyr er smart, hjelper på privatøkonomien og ikke minst er det bærekraftig.


Vi ligger sentralt ved Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun i Parkvegen 8 på Gjøvik.


 SJEKK TALLENE FOR LAG OG FRITID I GJØVIK!


 

23 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page