top of page

Da friluft ble poppis

"Huset vårt" kaller flere av brukerne huset. Både naboer og byens befolkning har raskt fått et eierskap til Friluftshuset i Fredvika.

Opplevelsen av Mjøsa og naturen er helt unik fra terrassen og badstuebenkene i det som også er bybadstua. Elin Enger er kommunikasjonsrådgiver i DNT Gjøvik og omegn og har ansvar for daglig drift av Friluftshuset i Fredvika. Hun forteller hvorfor hun tror folk har tatt Friluftshuset til hjertet så fort:


Elin Enger er kommunikasjonsrådgiver og driftsansvarlig i DNT Gjøvik og omegn
- Når du står her og ser refleksjonen fra Mjøsa og himmelen gjennom vinduene, skjønner du hvorfor folk liker dette så godt. Lyset og fargene er for eksempel helt forskjellig i soloppgang enn når det er uvær.

På den ene kortveggen av friluftshuset henger det noen kajakker du snart kan leie gjennom DNT. Elin forteller at vika egner seg godt til å legge ut fra med kano og kajakk, så de samarbeider for eksempel med kajakklubben om padleaktivitet her. Huset kan også brukes av organisasjoner og foreninger som ønsker å arrangere møter i friluftslivssammenheng. Så langt er prosjektet en suksess på flere plan.


Hvorfor et Friluftshus?

Prosjektet som sto klart i slutten av 2021 er et svar på bybeboernes ønske om å kunne bruke Mjøsa mer. Sammen med arbeidet kommunen gjør med Fredvika og Strandpromenaden ellers er virkelig forholdene lagt til rette for opplevelser og tilgang til Mjøsa.

- Det ligger mye folkehelse i å komme seg ut og få opplevelser sammen med andre. Vi har med glede registrert at hele familier, med flere generasjoner, har booket badstuen til familieopplevelser.

Hun forteller at det til og med til høytider som julaften og nyttårsaften var booket lang tid i forveien og er glad over hvor langt folk tar bruken av huset.

- Huset brukes til feiringer og jubileer og vi ser også at det plutselig - også på hverdager, har blitt vanlig for folk å bade her i Mjøsa – hele året. Med Friluftshuset og badstua har du rett og slett litt hverdagsmagi du kan hente deg en helt vanlig hverdag før jobb for eksempel.

Fulle frivilliglister

Elin forteller smilende om at folk har fått et skikkelig eierskap av Friluftshuset allerede og står i kø for å hjelpe med vedlikehold.

- Naboene her kommer og koster og ordner, helt på frivillig basis og omtaler det som "Huset vårt" - og det synes vi er kjempehyggelig.

Det er frivillige fra DNT som drifter huset ellers og Elin har hatt null problemer med å få frivilliglistene fylt opp.

Er du nysgjerrig på Friluftshuset i Fredvika, eller DNT Gjøvik og omegn?

Her finner du mer info:


DNT Gjøvik & omegn:


Her booker du friluftshuset:
 


SJEKK TALLENE FOR LAG OG FRITID I GJØVIK!


 

45 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page