top of page

Forbedringer på Gjøvikbanen

Flere avganger, "Smart-bilett", nytt signalsystem og endringer i folks reisemønster – Gjøvikbanen tilpasser seg og er i endring.

Gjøvikbanen tilpasser seg nytt reisemønster.

Nye avganger

I 2022 var det planlagt flere forbedringer på Gjøvikbanen som går til Oslo. Det kom på plass en tidligere togavgang, med ankomst Gjøvik klokken 08:06 som returnerte til Oslo klokken 08:24. Det vil si at det i 2022 ble timesavganger hver time fra klokken 03:31 til og med 09:32. Deretter annenhver time, forteller Vivian Arnesen, Daglig leder i Vy Gjøvikbanen AS.


I tillegg ble det i 2022 satt opp en senere avgang fra Oslo med avreise klokken 23:04, denne ruten stoppet tidligere på Jaren – og var et ønske fra mange reisende nord for Jaren.


Antall reisende som benytter den nye avganger som har ankomst Gjøvik kl 08:06, viser at dette er ett tilbud som var etterlengtet. Samme tendens ser vi på 23:04 avgangen fra Oslo S på lørdager.

Flere forbedringer

Beste året for antall reisende på Gjøvikbanen var 2019. Nedgangen skyldes pandemien.

Vi ser nå en endring i reisemønsteret. Flere benytter seg av hjemmekontor og kjøp av enkeltbilletter økte i forhold til periodebilletter. Under pandemien lagde Vy en ny type billett som vi kalte «Smart-billett». Dette er enkeltbilletter som gir deg rabatt fra reise nr 4 og den vil aldri overstige det periodebilletten koster.

Nytt signalsystem på strekningen Gjøvik-Roa er utsatt til første halvår 2024. Mye infrastrukturfeil har medført mange forsinkelser for reisende på Gjøvikbanen i første halvår. Vi jobber aktivt mot BaneNOR for å bedre punktligheten og vi ser fremgang nå i mai og juni.

Selv med en punktlighet som vi ikke har vært fornøyd med, er det gledelig å se at vi scorer høyt på kundetilfredsheten som blir gjennomført av Jernbanedirektoratet.

Kundene gir ombordpersonalet høy score, forteller Vivian fornøyd.


Akevittoget med 10-års jubileum

I år er det jubileum for Akevittoget. Det er 10. gangen vi kjører tog fra Oslo S til Akevittfestivalen 😉 Fra en sped begynnelse med 13 reisende, kjører vi nå dobbeltsett for å frakte flere hundre reisende til festivalen på Gjøvik.


 SJEKK TALLENE FOR REISER I GJØVIK!


 

12 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page