top of page

Gjøviks nye urbane møteplass!

Med sitt yrende folkeliv og urbane fremtoning har Panparken blitt byens pulserende hjerte. Sommersesongen er i gang - Fauno, Saray og Fahlstrøm sine uteserveringer er på plass. Og straks er også Lasse Liten og Grand klar med ny uteservering, rett ved siden av Egon.

Fauno, Grand Hotell, Lasse Liten, Saray og Fahlstrøm er noen av restauranttilbudene du kan glede deg over rundt Panparken i år

Uteserveringene har åpnet!

Parasollene er satt opp og lyslenkene hengt opp - og byens befolkning i anmasj! Det urbane hjertet er elsket av byens innbyggere og turistene strømmer også på. Bilder fra det pulserende bylivet er vår nye stolthet og blir ofte brukt i utenbys markedsføring av byen.

Nytt av året er en utvidelse av serveringstilbudet ved parken og utenfor Clarion Collection Hotel Grand vil det dukke opp nye uteserveringssteder denne sommeren!

Steinar Sagrusten på Lasse Liten har akkurat tatt over driften av serveringen på Grand og holder nå i tømmene for å få den nye uteserveringen til Lasse Liten i stand:

"Vi ser veldig frem til åpningen og til samarbeidet med de andre restaurantene rundt Panparken. Pulsen i parken er unik og et godt bidrag til urbaniseringen av Gjøvik. Nå gleder vi oss bare til å få ønske byens befolkning velkommen!"

De andre restaurantene rundt Panparken ønsker de nye uteserveringene i gata velkommen. De håper innbyggerne omfavner også dette strekket med uteserveringer, som de mener vil bli et godt tilskudd til opplevelsen av sommer og uteliv i Gjøvik.

"Vi ser virkelig frem til åpningen og til en sommer fylt av byliv og puls!",

avslutter Vidar Berntsen hos Fahlstrøm Bar & Grill. Han gleder seg over fellesskapet mellom de ulike tilbyderne rundt Panparken.


Hvorfor "Panparken"?

Panparken er en av byens eldste parker og er oppkalt etter Pan som var i gresk mytologi en gud som ble assosiert med skogen og begjæret. Opprinnelig var Pan en lokal naturgud i ArkadiaPeloponnes, men hans kult fikk etterhvert spredning til over hele Hellas. Pan blir ofte uttrykt som en mann med små ben og klovene til en bukk. Han synes å tilbringe tiden med å lure i skogen og spille på sin panfløyte. Han har et fryktelig temperament og raseri, og kan slå mennesker og dyr med panisk skrekk. I henhold til myten skal Pan ha forelsket seg i nymfen Syrinx og forfulgt henne. For å unnslippe Pan skal Zevs ha forvandlet Syrinx til et elvesiv. For å vinne henne skar Pan over sivene og bandt dem rundt flere fløyterør i ulik lengde og skapte således panfløyten. På den måten røvet Pan henne og spilte på henne så ofte han kunne.


Statuen av Pan ble laget av kunstneren Knut Steen (1924-2012). Den 0,9 meter høye skogguden Pan med sin fløyte, er utført i bronse og bekostet av Gjøviks By Vel, Gjøvik kommune og Gjøvik og Opland privatbank.


  

34 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page