top of page

Hatten av for innbyggerne!

Koronapandemien er en av de største krisene vi som samfunn har opplevd i fredstid.

12. mars 2020 kom nedstengingen av skoler og barnehager – og en svært vanskelig periode for næringslivet. Våren 2020 fryktet vi massekonkurser og situasjonens alvorlighetsgrad satt godt i oss alle.


TAKK GJØVIK! Ordfører Torvild Sveen, Daglig leder i Byen vår Gjøvik Line Kildal, Senterkoordinator Gry Merete Fedje Svenskerud, Sentrumsleder Anne Slaaen.Tiltak for å bevare arbeidsplasser

Gjøvik kommune og Byen vår Gjøvik har jobbet godt gjennom hele 2020 med ulike tiltak for å bidra til å bevare arbeidsplassene innenfor handel og service. Noen av tiltakene:

  • Gratis hjemkjøringsordning med god logistikk

  • Kontantstøtteordning til bedrifter for utvikling av egen nettbutikk

  • Utvikling en appen Lokal

  • Ulike kompetansehevingstiltak innenfor digital markedsføring og salg i digitale kanaler

  • Informasjon for å synliggjøre forskjellige kompensasjonsordninger

  • Fasilitert ulike gratiskurs som likviditetsstyring i krisesituasjoner og permiteringsordninger

  • Innført system for bordbestilling til restauranter og arrangører

... Og mange andre små og store tiltak!Et team blide jenter sørget for utkjøring av varer kjøpt i Lokal-appen.
Når vi i dag ser på Byregnskapet og tallene for handel er vi veldig stolte! Veldig stolte av innbyggerne våre som har støttet opp om egen by og handlet lokalt, gå inn og sjekk tallene – og kjenn deg stolt av egen innsats! Det har du fortjent!

Tilpasningsdyktig næringsliv

Oppfordringen videre: Byen din trenger deg fortsatt som kunde og forbruker.

Butikker, tjenestetilbydere og serveringsbransjen på Gjøvik tilbyr varer og tjenester som dekker de fleste behov. Om du leter etter noe spesifikt, ta deg tid til å undersøke om du kan handle det lokalt. Er det noe 2020 har vist oss er at vi har et enormt tilpasningsdyktig næringsliv på Gjøvik og spesielt handelsstanden og serveringsbransjen har snudd seg rundt og tilpasset tilbudene sine til kundene utifra de retningslinjer og forutsetninger som til enhver tid har oppstått.


Å handle lokalt

Vi er heldig som bor i en by med et rikt utvalg, fokus på god service og en engasjert handel- og servicebransje. Valget dere har tatt ved å handle lokalt har ført til at mange har klart seg gjennom et tøft år. Å handle lokalt er ikke bare en vare over en disk. Det er en arbeidsplass, en møteplass og en viktig grunnstein for vårt lokalsamfunn. 

 

81 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page