top of page

Innlandets feteste stupetårn og mye mer på Gjøvik!

Gjøvik er en herlig liten by med sjarm og urbane kvaliteter. Her finner du blant annet Innlandets feteste stupetårn i den grønne lungen Fastland midt i byen.


Mindre enn to timer nord for Oslo ligger Gjøvik, ofte kalt Den hvite by ved Mjøsa. Byen har et rikt kulturliv, gode shopping- og restaurantmuligheter, med nærhet til flotte naturopplevelser. Gjøvik er hjemmehavnen til Skibladner, verdens eldste hjuldamper i rutegående trafikk. I sommersesongen seiler skipet hver dag fra Gjøvik til ulike havner rundt Mjøsa. Gjøvik Olympiske Fjellhall ble bygd til OL på Lillehammer i 1994 og er verdens største publikumsarena bygd i fjell. Den er åpen for publikum hele året.Her er noen tips til ting å se og gjøre når du er i Gjøvik:


Badeplasser

Badeplasser har vi masse av i og rundt Gjøvik! På varme dager kan man velge og vrake i lune viker, tjern, strender, utendørsbasseng og odder. For mange barn er det nettopp bading og is som forbindes med ordentlig sommerferie.

Et populært badested med stupetårn er Fastland, som også kan by på volleyballbaner og et stort område rundt hvor man kan nyte solen.

Bybadstua

Gjøvik sin nye badstu, i Fredevika, ligger rett ved Mjøskanten. Her er du i kontakt med elementene, tett på vann, vind og himmel. Huset har fantastisk utsikt mot Mjøsa, og store vinduer dekker hele forsiden av badstua. I badstua vår kan du få en heit opplevelse i kontrast til det ofte noe mer kjølige Mjøsbadet, det er helseboost!

Vitensenteret

Vitensenteret Innlandet på Gjøvik er fylt med aktiviteter og eksperimenter innenfor naturvitenskap, matematikk og teknologi for store og små!

Utforsk verdensrommet, prøv deg på mesterløypa, bli med på sommereksperimenter, eller kanskje teknologiklubben "peiling" er interessant?

Gjøvik Klatrepark

Legg turen til Gjøvik Klatrepark for lek, moro, mestring og trening. Unge og gamle ønskes velkommen til en utfordrende og morsom dag ved Øverby Idrettspark.


Klatreparken har en kilometer med klatreelementer i 6 klatreløyper med forskjellig vanskelighetsgrad. Den 240 meter lange ziplinen inngår i dagskortet.

Gjøvik sjokolade

Gjøvik Sjokolade er byens egne sjokoladefabrikk. Tenk å kunne få spise helt nylaget sjokolade i alle former og farger.


Ved utsalget i Storgata er det også mulig å kjøpe seg en milkshake, eller nyte nylaget gelato i spennende smaker.


Otium Spa

I hverdagen kan man lett glemme å sette av tid til seg selv. Av og til må man bare skjemme seg selv bort. På Otium Spa har du muligheten til virkelig å puste ut.


Otium Spa holder til i Quality Hotel Strand i Gjøvik sentrum, og før du slapper av i bassenget kan du ta en treningsøkt i workout-rommet.

FAUNO vinhus & pizzeria

FAUNO vinhus & pizzeria er en italiensk restaurant på Gjøvik med ekte sydlig stemning, gode viner og autentisk pizzaovn som både gir god varme og deilig håndlaget pizza. Et ypperlig sted for en velsmakende opplevelse med vennegjengen. Fauno har nettopp vunnet den store pizza-testen gjennomført av Oppland Arbeiderblad i mars 2023.

Skateparken

Skateparken i Gjøvik sentrum er et høydepunkt for alle med skateboard eller sparkesykkel. I samme park er det også store lekeapparater og en morsom vannfontene man kan kjøle seg ned i.


Kommer du med tog eller buss til Gjøvik er skateparken så og si det første du ser når du går ut på perrongen. Her er det kort vei til både kjøpesenter og gågate. SJEKK TALLENE FOR REISELIV OG OPPLEVELSER I GJØVIK! 


36 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page