top of page

Næss Bakeri og Kafé fyller 50 år!

Lokalbedriften som startet opp i 1973 fyller femti år, og vi ønsker dem til lykke med jubileet.

Næss Hjemmebakeri ble grunnlagt av Olaug Næss for 50 år siden -i 1973. Historien deres startet noen år før, i en nybygd enebolig på Gjøvik ved juletider i 1966. Der bodde Olaug med sin mann, Tor. De ventet sitt første barn rett etter jul, så alle juleforberedelsene var for lengst unnagjort. Olaug, som var ei driftig dame, bestemte seg for å bruke innspurten av graviditeten på å bake småkaker mens hun likevel gikk der og ventet. 50 kg mel ble med kjærlighet, flittige hender og sin mors gamle oppskrifter, til sju slag småkaker som ble solgt videre til kakebokser over hele byen.


Storbakst av julekaker ble en tradisjon hos oss, kjelleren ble bygget om til bakeri og sortimentet ble utvidet til sjokoladekaker, formkaker og andre matkaker. Vi drev nå hele året, og solgte kakene våre på torget i Gjøvik, Lillestrøm, Hønefoss og Brandbu.


I 1989 ble den eldste datteren, Gunhild, ferdig utdannet konditor og ble med i bedriften. Da utvidet de sortimentet på nytt, med marsipankaker, brød og gjærbakst. De åpnet også et eget utsalg på daværende City Gjøvik, på hele 18 kvm. Det holdt til et lite bakeriutsalg, for produksjonen var fremdeles i kjelleren deres.


I 1996 ble den andre datteren, Anne, med i driften. Hun også utdannet konditor. I 2000 flyttet de inn i lokalene de har i dag, og i 2001 startet de opp med kafévirksomhet. Kombinasjonen av bakeriutsalg og kafé var en suksess, og det holder de på med den dag i dag.


Nå er det søstrene Anne og Gunhild Næss som eier og driver virksomheten sammen. Vi har vært vårt ansvarsområdet, for som søsken flest er vi ikke alltid enige, påpeker de. Anne har ansvaret for produksjonen i bakeriet og Gunhild har ansvar for driften på CC, samt at hun administrerer det meste. I dag prøver vi å tilby et ganske brett utvalg av bakevarer samt lunsj. Vi baker til selskaper, våre kafégjester og kaker til kaffekosen hjemme. Alt blir bakt i eget bakeri, og det ligger fremdeles i kjelleren på huset vårt, avslutter de.


 SJEKK TALLENE FOR SERVERING I GJØVIK! 

19 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page