top of page

Nora; om musikkbyen Gjøvik


Artisten Nora Jabri

Artisten Nora Jabri mener Gjøvik har en helt unik posisjon som musikkby – blant annet på grunn av bredden av musikk-sjangere og musikere du finner i her.


Alt startet på Båtpuben


Et av de første minnene hun har av å stå på scenen er fra Båtpuben på Gjøvik:

«Jeg husker at det var Bror Skog som dro meg opp foran mikrofonen på båtpuben – og foreldrene mine som dyttet og oppmuntret meg opp på scenen. – Jeg måtte ha tre forsøk på den sammen sangen», ler hun.

Det var mye som skjedde på det tidspunktet i livet. Det varte ikke lenge før Nora deltok i Toner fra tunet, med Benedicte Narum og Bror Skog. Minnet om deltakelsen i Stjerner i sikte på Gjøvikmarken, ligger heller ikke langt unna.


En av de beste musikkbyene i Norge!


Nå bor hun i Boston hvor hun tar en bachelor i Utøvende musikk.

«Jeg ønsket å lære meg litt grunnleggende ferdigheter» forklarer hun – og forteller om nye instrumenter og større forståelse for den tekniske siden av musikken.

Hun er utrolig glad for valget om å flytte over bekken, men til unge og barn som ønsker å starte med musikk mener hun at Gjøvik er en av de beste norske byene du kan være i;

«Det er så utrolig mange artister og sjangere å velge mellom på Gjøvik – mer enn de fleste andre steder» forklarer hun.

«Til deg som ønsker å starte med musikk; finn deg noen musikere eller et miljø hvor du trives og hvor du opplever gleden med musikken og det sosiale rundt! Dette finnes det utrolig mye grobunn for på Gjøvik. Det tekniske med musikken får komme etter».

«Og ikke sammenlikn deg med andre! – vær deg selv, da blir musikken best»


Nora Jabri på scenen. Foto: Frode Hermanrud, OA

Stemmen fra Gjøvik


Nora har vokst opp på Gjøvik – i et hjem hvor musikken hadde en stor plass. Faren hennes spilte Oud (arabisk lutt) og hun og søstrene hennes både spilte instrumenter og sang.

«Det var mye leven hjemme» minnes hun smilende, og legger til; «Musikken var en naturlig del av hverdagen og jeg tror nok mange i familien også brukte musikken som terapi».

I tillegg til å synge i Kunst- og kulturskolens ungdomskor og senere i musikalkor på Vestre Toten var Nora aktiv og drev mye med sport – som fotball for eksempel. Verdien av å holde seg i fysisk aktivitet er også noe hun er glad for å ha blitt vist og fått oppleve gjennom oppveksten.

Det var her hun fikk tryggheten sin. Her hun har basen, vennene sine – familien sin.

«Gjøvik er på mange måter grunnmuren min som jeg alltid kan vende tilbake til», forteller Nora med varme i stemmen.


 


 


123 visninger

Comments


bottom of page