top of page

Nye festivaler i Gjøvik

I fjor ble det avholdt nye festivaler i Gjøvik:
Blant disse en festival for Liverpool-supportere, og en festival for den lokale ungdommen.


Liverpoolfestivalen 2022

Liverpoolfestivalen er et nytt tilskudd på festivalfronten i Gjøvik, og ble arrangert for første gang i juli 2022. Denne festivalen er først og fremst en festival for Liverpool-supportere over hele Skandinavia, som ønsker å samles for å dele fellesskapet rundt fotballklubben Liverpool FC. Under festivalen var mer enn 750 mennesker samlet på «sirkustomta» nede ved Mjøsas bredde, med levende musikk, tidligere Liverpoolspillere og spesielt inviterte gjester med nær tilknytning til Liverpool FC.

Liverpoolfestivalen har ambisjoner om å bli en langsiktig aktør og har som mål å bli en årlig begivenhet. Byen har gode fasiliteter, lokale ressurser med kompetanse på å utvikle, organisere og drifte store arrangement, og sist men ikke minst er det en svært entusiastisk gjeng som står bak festivalen.

«Veldig mye ligger til rette for slike arrangement på Gjøvik, vi har tilgang på masse «kortreist» kompetanse, en positiv kommune og vi er en flott sommerby. Nettopp byen og beliggenheten er viktig når vi skal markedsføre festivalen vår. Vi er selvfølgelig lokalsupportere og ønsker å vise frem byen vår fra sin beste side. Dette klarte vi virkelig under fjorårets festival, som badet i sol alle dagene festivalen pågikk», sier Jaran Pedersen, leder i Liverpoolsupportere Gjøvik (LSG).

Tilbakemeldingene fra fjorårets festival var gode, og folk var godt fornøyd med både festivalen og byens fasiliteter. August i år håper de å gjenta suksessen, med 1500 supportere samlet på Mjøsstranda.


Liverpoolfestivalen 2023 arrangeres 4.-5. august og billettsalget er for lengst i gang. Besøk gjerne Liverpoolfestivalen på www.liverpoolfestival.no.


UF 2022 // Bylivsdagene

Endelig har ungdommen fått egen festival. Takket være reell ungdomsmedvirkning ble ungdomsprogrammet UF 22 en suksess under bylivsdagene 2022. Høydepunktet var konsert med Undergrunn i bakgården på Kaffka, en arena som huser et tjuetalls sommerkonserter for voksne hvert år.

Konsert med Undergrunn på Kaffka i Gjøvik sentrum.
Foto: Brynjar Eidstuen / OA
«Det var viktig for oss å gi ungdommen noe de kunne glede seg til, noe de ønsket seg og som kunne gi gode minner fra det å bo i byen. Det første vi måtte gjøre var å snakke med ungdommen. Ingen av de voksne jeg snakket med hadde hørt om Undergrunn. Konserten ble utsolgt og i år spiller de i Oslo Spektrum», sier Tanja Caldecourt, leder for prosjektet. Hun jobbet tett sammen med Angelina Ingvaldsen i Ung i Gjøvik for å få på plass en ungdomssatsning.

Det er få kulturtilbud for unge under 18, og det ble fort klart at byen hadde bruk for kvalitetsarrangementer med lav terskel og ingen alkoholservering. Og det viktigste – at ungdommen selv kunne eie prosjektet, være medskapere og ambassadører. Vitensenteret hadde klesbyttedag, Gjøvik Kino & Scene viste film, Bibliotek og Scene hadde manga-tegnekurs. Vi samarbeidet med Musikklinja ved Gjøvik VGS om åpen scene, og hadde konsert og DJ på Gjøvik Gård.


 SJEKK TALLENE FOR ARRANGEMENTER I GJØVIK! 

96 visninger

Comments


bottom of page