top of page

Opplev Steinhyttene på Gjøvik

Familien Braastad snudde seg raskt da Koronaen herjet som verst og turer og arrangementer ble avlyst. To steinhytter ble bokstavelig talt hentet opp fra jorden utenfor Kastad gård. Sammen med en gammel steinhytte på gården, bidrar de til et helt ekstraordinært overnattingstilbud på Gjøvik.

Kortreist

- Steinene er faktisk hentet fra jordene her, sier Patrick og peker utover jordene som brer seg nedover mot Mjøsa.
Eva og Patrick brukte koronaen til å gi Gjøvik et nytt opplevelses- og overnattingstilbud

Koronaen satt en stopper for turer og arrangementer for familien, som ellers driver Braastad opplevelser sammen med cognac-produksjon i Frankrike. Familien fikk imidlertid en idé da sønnen en kveld ønsket å be noen venner på fest i en gammel, utendørs steinhytte som hører til gården.

- Steinhytten er jo kjempegammel og så mest ut som en gapahuk da Christophe brukte det som tak over hodet til festlighetene, forteller Eva smilende.

Da arrangementet ble vellykket, bestemte familien seg imidlertid for å restaurere den og gjøre den i stand slik at flere kunne benytte seg av fasilitetene.


Steinhytte Gjøvik interiør
Steinhyttene er satt opp med stein fra åkeren nedenfor Kastad gård.

Populær overnatting

Steinhytten ble lagt ut på AirBnB og ble raskt populær. Nå har familien satt opp to hytter til, med materialer fra en gammel låve og steiner fra jordene rundt. Hyttene er ikke store, men inneholder en peis, noen sitteplasser og en seng - og de er innredet slik at du skal få et skikkelig komfortabelt opphold. Og så er det uteplassen og utsikten da.

- Du sere jo vanligvis nesten helt ned til Minnesund, forteller Patrick og peker ut mot Mjøsa som nå er dekket i ganske tykk tåke.

Nå ser du kun ned til tjernet rett nedenfor jordene. Her har familien blant annet tenkt å kjøpe inn noen SUP-brett som gjesten kan benytte seg av i sommer. Bak hyttene ligger en løvskog, som i gamledager var en opparbeidet park. Den jobber Patrick med å restaurere og få tilbake til gammel, fin stand.


Nok å henge fingrene i

Eva forteller at det, ikke overraskende, er litt arbeid å holde hjulene i gang med de tre steinhyttene.

- De fleste gjestene velger å bestille treretters middag når de kommer. De får servert maten i hytta, så vi bærer rett og slett store kurver med mat ned til hytten – og opp igjen etterpå, forteller Eva smilende

Er du nysgerrig på Steinhyttene på Kastad, finner du de på steinhytter.no 
 

107 visninger

Comments


bottom of page