top of page

STOLT AV GJØVIK

«Absolutt høyaktuelt!» svarer Ingvild på spørsmålet om hun kunne tenke seg å bosette seg i Gjøvik igjen. Byen har mange gode kvaliteter, men også mye potensiale mener hun.
BARNSBEIN I ØVERBYMARKA

Når hun forteller om oppveksten på Gjøvik er hun et eneste stort smil.

«Det jeg husker fra barndommen er bare positivt og faktisk mye hverdag» sier skistjernen «Skoleveien sitter for eksempel godt i minnet.»

Da hun var rundt åtte flyttet familien fra Hunndalen til Øverby. Hun fortsatte på skole i Hunndalen og fikk en ganske mye lenger skolevei.

«Jeg tok alltid en lang omvei gjennom Øverbymarka for å kunne gå med vennene mine deler av veien» forklarer hun. Ingvild forteller videre om en generelt aktiv hverdag – full av ski, sykkel, fotball og skole.

«Jeg har en skiinteressert familie som tok meg med på skiturer fra jeg var ganske liten. Jeg trodde vi gikk langt, men når jeg ser stedene vi stoppet for å bygge hopp eller spise ser jeg jo at det ikke var mange hundre meter det var snakk om», sier Ingvild lattermildt. Hun ble tidlig aktiv i Gjøvik skiklubb og kan ikke annet enn å rose både miljøet, samholdet og aktivitene i skiklubben.

«På Gjøvik har jeg også vært heldig og alltid bodd med skiløypene rett utenfor døra. Løypene har alltid vært upåklagelig – øverste klasse hele veien.»


# STOLTAVGJØVIK

«Ja! Jeg er stolt av Gjøvik» sier hun, nesten før vi har stilt spørsmålet – hun som alene er grunn nok for mange til å være stolt av Gjøvik. Ingvild oppgir folkesjela og stemningen – og alle mulighetene i byen som mye av grunnen til hvorfor hun er stolt av byen.

«Det er også hyggelig å se at byen også er i endring – at folk som tør å tenke stort får slippe til! Vi trenger den balansen – av folk som vil langt og de som vil bevare»

Hva vil hun bevare og aldri endre på i Gjøvik – om hun får velge?

«Friluftsområdene er noe jeg håper at Gjøvik virkelig verner om og vedlikeholder.» Hun nevner noen av sine yndingssteder i byen:

«Det er kanskje ingen hemmelig perle, men Bergstoppen med alle turene og mulighetene rundt er jo en av favorittene. Og Glæstadhøgda! Der kommer snøen og skiløypene før andre steder i området – og det er så fint der oppe!»

INGVILD SOM BYUTVIKLER

Det er her hun har venner og familie, så å velge Gjøvik som bosted når hun legger skikarrieren på hylla er enkelt.

«Gjøvik er akkurat passe stort med en atmosfære som får meg til å senke skuldrene hver gang jeg er på besøk – det føles jo egentlig fortsatt som hjemme. Nærheten til både byen og marka er gull, og også hvor sentralt byen ligger i forhold til både fjell og resten av verden.»

Og om hun fikk være byutvikler i Gjøvik, hva ville hun ha gjort?

«Jeg ville først og fremst bygge ut turområdene enda mer. Og så er det jo masse potensiale i strandlinja. Her ville jeg ha gjort området mer tilgjengelig for byfolk, med bading, aktiviteter og spisesteder ved vannet for eksempel.»

«Ja, det er absolutt høyaktuelt å flytte tilbake», avslutter Ingvild ettertrykkelig.

112 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page