top of page

Student i Gjøvik

Vi har tatt kontakt med et knippe studenter for å høre hva de synes om Gjøvik som studentby. Hva kan bli bedre og hva skal til for at de ønsker å bosette seg her?
Anders Eiken, studerer informasjonssikkerhet ved NTNU

Anders Eiken (26 år)

Hva er bra med Gjøvik?

Roligere enn f.eks Trondheim og Oslo, gir den gode småbyfølelsen. Jeg kommer fra en by som er ca like stor (Horten), men føler det skjer mye mer på Gjøvik enn der. Selv sitter jeg i studentrådet, og setter pris på at kommunen vil ha et tettere forhold til studentene. Vi føler oss hørt og at de kommer med tiltak for å bedre studentmiljøet og bevisst på det. Det er også mange gode tiltak gjennom SIT.

I tillegg er Gjøvik en «varm» by med en lokalbefolkning som tar imot studentene veldig godt.

Hva skal til for at du vil bosette deg her?

Jeg skal flytte til Oslo, siden jeg har fått jobb der før endt studie. Jeg ønsker å satse på karriere og det blir derfor naturlig å søke mot Oslo pga jobbmulighetene der. Jeg studerer informasjonssikkerhet, og på Gjøvik er det minimalt med jobber som kun handler om det temaet. Det er en kamp om studentene i de store selskapene, og derfor tilbyr mange selskaper i Oslo oss jobb før vi er ferdig med selve studiet. Men; jeg kan se for meg å flytte tilbake til Gjøvik etter noen år ute med fult fokus på karriere.

Hva kan bli bedre?

Syntes Gjøvik gjør en ganske god jobb, men jeg føler det er vanskelig å pendle til andre byer pga manglende jobbtilbud. Næringslivsdagene har et stort fokus på IKT og jeg kunne ønske de hadde et større fokus på å beholde oss som studerer informasjonssikkerhet.


Kristina Ødegård, studerer Teknologidesign og ledelse ved NTNU

Kristina Ødegård (23 år)

Hva er bra med Gjøvik?

Jeg kommer fra en liten plass, så Gjøvik var et fint sted å flytte til. I tillegg ligger det ved Mjøsa, som jeg syntes er fint. Gjøvik har sentrale byen i nærheten, så hvis det er noe som man føler mangler her – så er det enkelt å reise til en annen by i nærheten. Jeg syntes Gjøvik har potensiale! Gjøvik har en fin historie og mye kultur hvis man først begynner å se etter det.


Hva skal til for at du vil bli på Gjøvik etter endt studie?

Enten jobb, mer skole eller kjæreste. Jeg kan ikke bli her hvis det ikke er jobb her til meg, og mener skolen skal ha relevant utdanning til næringslivet her. Jeg har en bachelor i Teknologidesign og ledelse.

Jeg tror det hadde vært enklere å bli boende hvis bedriftene på Gjøvik tar mer del i studentene og at de skal bli her.

Hva kan bli bedre?

Mer studentkultur. Prøve å få studentene mer integrert i Gjøvik. Studentene mangler informasjon for å bli kjent med befolkningen og byen. Også ønsker jeg personlig å bruke sentrum og styrke sentrum, så hvis de hadde vært mer obs på studenttilbud, ville nok sentrum blitt brukt mer.


  

83 visninger

Comments


bottom of page