top of page

INNFØDT GJØVIKENSER, GRÜNDER OG GASELLE

Lone Enger driver klesbutikk med suksess i Storgata på Gjøvik.

Storgata har et ufortjent dårlig rykte, mener hun.


Sjefen på Søte Drømmer har fått to priser som Gasellebedrift, både for 2017 og 2018. Kriterier her er blant annet minst doblet omsetningen i løpet av året som gikk.Hva er den viktigste grunnen til at du har lyktes?

- Flotte kunder! For egen del ligger noe av nøkkelen i å være "hands on" når man kjøper inn varer, og være veldig bevisst på hvilke produkter som fungerer bra i nettopp min butikk.


Hvordan var oppstarten?

- Å drive egen virksomhet er hardt arbeid. Man må ofte ta på seg rollene som ekspeditør, innkjøper, vaktmester og markedssjef selv.. Og så er det å være bevisst på at det er et regnskap som skal gå opp til slutt. Det er en stor fordel å være kostnadseffektiv og oppmerksom på fortjenestemarginer, understreker Enger.


Hva mener du Gjøvik kommune, Byen vår Gjøvik og andre kan gjøre for å bedre rammebetingelsene for nye bedrifter?

- Kommunen må sørge for god adkomst og parkeringsmuligheter. De bør oppmuntre til at det kan bygges flere leiligheter i sentrumskjernen, og legge til rette for kulturarrangementer som gjør det interessant for folk å ta turen til sentrum.

I tillegg må kommune, Byen Vår Gjøvik og alle virksomhetene i sentrum videreutvikle og fortsette det gode samarbeidet for å tilby innbyggerne et godt utvalg av handelsvirksomhet og servicebedrifter. Jeg kunne også tenke meg et slags rådgivningsforum for nye bedrifter.


Hva synes du om bylivet og folkelivet i Gjøvik, spesielt i Storgt rett utenfor ditt eget butikkvindu?

- Bylivet og folkelivet har fått et litt ufortjent dårlig rykte. Mange som er innom butikken, gir uttrykk for at de koser seg veldig når de tar turen til sentrum, både i butikkene og de fine serveringsstedene.

Men det er helt klart et forbedringspotensiale. Brukerne av sentrum sier til oss at flere burde benytte seg av utvalget i sentrum.


Som innfødt, hva er du mest stolt av med Gjøvik by?

- Jeg er veldig stolt av alle som jobber hardt for å tilby kundene sine den beste servicen og utvalget i sentrum. Jeg er stolt av samholdet vi har, og at vi fremsnakker hverandre.

Jeg er også stolt av de flotte rekreasjonsområdene vi har. Naturskjønne områder som Mjøsa, Mjøs­promenaden, skogsløyper etc. Som vi kan benytte til både trening og turer, sommer som vinter.

120 visninger0 kommentarer

Kommentare


bottom of page