FRITID
BUA – Barn-Unge-Aktivitet
BUA ble startet opp i 2018 og eies og drives av Gjøvik Vandrerhjem Hovdetun SA. Utstyret er i hovedsak kjøpt inn nytt med midler Gjøvik Kommune har avsatt. I tillegg støttes BUA av stiftelser eller offentlige tilskuddsordninger og noe utstyr er donasjoner fra privatpersoner. I løpet av 2022 hadde BUA Gjøvik lånt ut over 6497 utstyrsenheter til ca. 792 brukere, og etterspørselen er økende. Tilgjengelig utstyr på BUA er 1814 enheter i 2022. Det betyr at hver bruker har i gjennomsnitt vært på BUA 1,6 ganger og lånt i gjennomsnitt 4,9 enheter per gang.
6497
UTSTYRSENHETER LÅNT UT
TIL 792 BRUKERE I 2022
(827 flere enheter og
92 flere brukere enn i 2021)
Fritid
Stolpejakten
– få folk i Norge mer fysisk aktive.
Stolpejakten startet på Gjøvik i 2013. Vi ønsket å lage et gratis fysisk lavterskel-tilbud og å ufarliggjøre bruk av kart. I tillegg ville vi nyttiggjøre oss av moderne teknologi.
Stolpejakten er tilpasset de med funksjonshemminger. 50% av stolpeplasseringene skal kunne nås med rullestol (50% grønne, 25% blå og 25% røde og svarte).
Det skal være enkelt å komme i gang. Man kan starte hjemmefra. Dessuten blir man kjent i egen kommune.
4%
FÆRRE STOLPEJEGERE 2022
Antall stolpejegere
Antall besøk stolper
5%
FÆRRE BESØK TIL STOLPER I 2022
IDRETT
45 km
PILEGRIMSLED VEDLIKEHOLDES AV
GJØVIK KOMMUNE
Pilegrimsleden
Pilegrimsleden gjennom Gjøvik strekker seg fra grensen mot Østre Toten i sør til grensen mot Lillehammer i nord. Leden går på høydedrag og lier med god kontakt med Mjøsa i en lengde av 45 km. Pilegrimsleden går på stier, gamle vegar og nyere veger.
Gjøvik kommune vedlikeholder selve leden mens foreningen Gjøvik Y’s Mens Club står for skilting og merking.
Medlemmer idrettslag
Gjøvik kommune står for det meste av løypekjøring, ellers er mange idrettslag flinke – både med egne lysløyper, egne skiløyper og supplerende kjøring i løyper der vi bare kjører en gang i uka.
| LEDER I BYMILJØ, HALVOR BJAALAND
366 KM
OPPKJØRTE LØYPER I GJØVIK BY
(uendret fra 2021)