top of page

BAdesken og meningene om folkets mening

- Jeg venter fortsatt på leserinnleggene som forteller om hvor godt vi har det på Gjøvik og Toten, sier Ken André. Vi er superbeskyttet på Gjøvik og har det egentlig fryktelig godt, men vi er ikke gode på å fortelle om det. Det vi imidlertid ER god på er kanskje å undertrykke stolthetsfølelsen.


Ken André, kjent som BAdesken på Instagram, kan kalles en spesialist på folks mening.


Ken André Ottesen, eller BAdesken som mange kjenner ham som på Instagram, måtte ut av byen for å få den karrieren han ønsket seg. Nå er han vaktsjef i VG. Han har jobbet i nyheter i alle år og har sett mange overskrifter og meningsutvekslinger. Så mange at han nok kan kalles en spesialist på folks mening. Derfor tenker vi at det er helt innafor å høre hans mening – om folks mening.


Han bor for tiden i Oslo, hvor han forteller at blant annet kultur og mat fra Toten blir sett på som ypperste kvalitet. Han har vokst opp på Raufoss og startet sin karriere i OA, så han kjenner godt til byen og kommer «hjem» ofte. Han mener at det er på tide at vi skjønner det her hjemme også – at Gjøvik og Toten er kvalitet – og at vi kjenner litt stolthet over hva vi har og gjerne også mener litt høylytt om hvor flott vi har det.

- I Oslo skjønner ikke folk forskjellen på Gjøvik og Toten, forteller han – det er på tide at vi bruker det som et konkurransefortrinn, framsnakker og drar nytte av hverandre!


På god vei allerede

I 2020 har faktisk tallet over i hvilken grad vi er stolt av Gjøvik, gått litt opp i følge årets meningsundersøkelse i Gjøvik. Ken André mener at det kan merkes.

- Det har absolutt skjedd noe på Gjøvik allerede, sier han med optimisme i stemmen. Jeg håper virkelig at vi klarer å bruke momentet nå. Se bare hva vi har fått til allerede – med så liten selvtillit!

Han sikter til musikken og teknologien, fabrikken på Raufoss og jordbruket området er kjent for, men kanskje ikke roper stolt og høyt nok om!

– Tenk hva vi kunne ha gjort med god følelse om oss selv! Om ikke VI viser at vi har trua, kommer ikke andre til å ha det heller.COVID-bok og COVID-effekten

Med tanke på alle ballene han har i luften kan det kanskje virke som at Ken André har litt flere timer i døgnet enn oss andre. Han jobber fulltid som vaktsjef i VG, betjener Instakontoen sin og starter i juni på turnéen med sitt første, egne sceneshow. I tillegg holder han på å fullføre sin femte bok, som kommer ut i høst – den andre boken med COVID som tema. Han humrer litt av tanken på alle COVID-nyhetsoppslagene han har samlet på. Vi kommer til å le godt av dette om noen år, mener han. Samtidig har han gjort seg noen tanker om en mulig positiv effekt av COVID, for Gjøvik.


- Jeg tror ikke at arbeidslivet noen gang blir det samme igjen. Hjemmekontor blir normen, mener Ken André. Dette må Gjøvik bare utnytte! Så vakkert vi har det her – og alle tilbudene og ikke minst husprisene vi har her sammenliknet med Oslo. Tenk alle som kunne tenke seg å jobbe herfra mandag-torsdag og så reise til kontoret i Oslo på «fredagsjobb».


Og da er det viktig at folk trives med livet her. Uteserveringene og fritidstilbudene ellers må ikke bare brukes, men bugne. Det må synes – alt det som gjør at folk synes at livet er godt og kan leves. Og fremsnakket må være på plass mener Ken André. Han oppsummerer det ganske enkelt i en oppfordring på kav «totensk»:


- Hvis folk spør deg om hen du er fra, så svarer du Gjøvik, og så legg du til en setning om at Gjøvik er den fineste plassen i Norge – og så tipser du om hvor folk kan dra og kose seg skikkelig.


 

 

124 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page