top of page

Basketbanen - levert av Bylab

I 2022 dukket det opp to basketballbaner og et stort Street-art kunstverk på området som blir kalt Sirkus-tomta. På sikt skal området ferdigstilles, og få navnet Gjøvikstranda.

Ungdommer spiller basketball ved Mjøsa i Gjøvik kommune.
Ungdommen tar i bruk basketballbanen på Sirkus-tomta langs Mjøsa.

Bylab - tett på innbyggernes ønsker og behov

Anne Marthe Dahl Zettervall, prosjektleder og Bylabsjef i Gjøvik kommune.
Anne Marthe Dahl Zettervall, prosjektleder og Bylabsjef i Gjøvik kommune.

Mens langsiktige prosjekter og planarbeid drar ut, er raske tiltak som dette svært positivt for innbyggerne i Gjøvik. Tilbakemeldingene og engasjementet viser at dette er et godt verktøy i byutviklingen, sier Anne Marthe Dahl Zettervall, prosjektleder og Bylabsjef i Gjøvik kommune.


I kommunen kan det ofte ta lang tid fra prosjekter blir vedtatt, til de blir synlige for innbyggerne. I dette tilfellet har Gjøvik kommune satset på Bylab-metoden, og ting har gått raskt for seg. I fjor fikk vi i tillegg på plass Bybadstua og andre tiltak langs stranda. Det har også blitt satset mer på Senior-arbeidet i Gjøvik, og vi jobber med stedsutvikling og planlegging av nye skoler.




Street-art og basketball

Sirkus-tomta og området som skal hete Gjøvikstranda har fått et nytt ansikt. I fjor ble det bygget to nye basketbaner, og en kunstner ble engasjert i oppdraget om å lage Street-art til ungdommen. Dette er to eksempler hvor innbyggerne har kommet med innspill og ønsker om flere møteplasser for de unge.

Ungdommene fikk møte kunstneren, og fortalte hva de drømte om i livet, og for byen.

Det resulterte i et fantastisk kunstverk som gjenspeiler det å være ung i dag. Bilder illustrerer en ung gutt med et undrende blikk, en rosa fredsdue, følelsen av å bli fanget symbolisert med et basketballnett, og andre elementer som forteller at det digitale er i ferd med å ta over livene til de unge.


Street-art kunstner Steinar Caspari fra Tønsberg
Street-art kunstner Steinar Caspari fra Tønsberg

Street-basket er en aktivitet som passer for mange, og det krever ikke mer organisering enn en ball og en vennegjeng som vil være aktive sammen. Kommunens flinke park-ansatte har rigget flere benker, og området har fått god belysning som gjør det trygt å bruke på kveldstid fra vår til høst.


Politikerne har vist stort engasjement og bevilget penger som gjør at disse raske tiltakene kan realiseres. Dette gir innbyggerne motivasjon og tro på at ting

kan skje i lokalsamfunnet sitt.










 


SJEKK TALLENE FOR HVERDAGSBYEN GJØVIK!







 

110 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page