top of page

Butikker opp et hakk

Flere av de som driver butikk i Gjøvik ble i vinter ferdig med kompetansehevingsprogrammet som ble satt igang som en del av koronatiltaket for handelsstanden i byen. Tonje på Husfliden og Britt hos Prydkunst forteller om effekten av programmet.Britt på Prydkunst er glad for "bieffektene" av kurset.

Overraskende effekt

Det vi kanskje ikke var forberedt på, er samholdet og kompetansen vi har hentet fra andre deltakere i programmet nå i etterkant av studiet. En bieffekt av programmet er nemlig at en gjeng fra studiet møtes fast, en gang i uken. Mesteparten av tiden hygger vi oss bare og er sosiale, men vi utveksler også erfaringer.

Dette sier Britt fra Prydkunst. Hun mener at det nye nettverket og samholdet med resten av butikkstanden er en skikkelig fin og uventet effekt av programmet. Tonje fra Husfliden er helt enig. Hun forteller om en annen fin effekt programmet har hatt:


Det at vi har fått mulighet til å ta et skritt tilbake og ut fra bedriften vi jobber i og se på oss selv og andre bedrifter, fra utsiden, er også en kjempefin effekt av programmet. Vi ser plutselig muligheter i driften og butikken, som vi nok ikke hadde tatt oss tid til å se på ellers.

Dette er jo en del av bonusen med kurset, men hva med selve kursinnholdet og kompetansen butikkdriverne har fått nå?
Tonje, daglig leder på Husfliden ble positivt overrasket av blant annet logistikkdelen av programmet.

Hardt kurs, men med mye igjen

Tonje på Husfliden forteller om sin opplevelse og læringen på kurset:

Det var forfriskende å være med på programmet og blant annet få sett på mulighetene og de nyeste trendene innen sosiale medier.

Han forteller at hun opplevde at logistikkmodulen også har vært veldig verdifull. Studentene har fått innsikt i store logistikksystemer og smarte løsninger som også kan dras nytte av i mindre bedrifter.


Mange av de som var med på programmet og fikk opparbeidet seg studiepoeng i handel og drift av butikk sto i full jobb mens studiet gikk. Å få til studiet samtidig som de sto i full jobb var ikke bare lett.

Det var kanskje et litt vel hardt kursløp, for oss som er i full jobb, avslører Britt på Prydkunst, men vi har virkelig lært oss mye.

Oppgavene hadde store leveransekrav, men selv om det var stor arbeidsmengde føler hun absolutt at hun sitter igjen med mye etter studiet. Hun og kollega Hege tok kurset sammen. Det er hun glad for. De har kunnet støtte seg på hverandre og spille på hverandres styrker gjennom løpet - og også med tanke på å ta den nye kunnskapen i bruk i etterkant. Tonje sitter vegg i vegg med damene i Prydkunst.


 SJEKK TALLENE FOR HANDEL I GJØVIK!


 
14 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page