top of page

En by for folk

Kari Sollien har bodd nesten 20 år i Gjøvik, og har gjort seg noen erfaringer om hvorfor akkurat denne byen kan passe for folk flest.

Hjemme i Gjøvik

Jeg har bodd snart 20 år i Gjøvik, og jeg tenker å bli her! Det er det flere grunner til. Jeg har boerfaring som både er veldig landlig og som er mer urban, siden jeg har vokst opp på Toten og har studert og jobbet i Oslo i mange år. Jeg ønsker meg det beste fra begge verdener! Gjøvik er etter min mening ikke noe midt imellom – Gjøvik er begge deler! Det er det jeg liker. Her har jeg lett tilgang til bylivets gleder.


De siste årene har det dukket opp mange gode serveringssteder i byen. Blant annet i området rundt Panparken har det blitt en liten oase for oss som liker god mat og godt drikke. Og det er mange fine nisjebutikker for oss som liker litt shopping.Møtesteder i Gjøvik

Da jeg var yngre var det andre utesteder som trakk. Eller egentlig var det vel ikke utestedene som trakk, det var menneskene som var der. Ut fra undersøkelser blant dagens ungdom så ser det ut som vi trenger flere gode møtesteder i byen for de unge innbyggerne våre. Jeg håper at vi fremover klarer å etablere gode møteplasser for folk i alle aldere, men kanskje haster det mest for ungdommen.Aktiv i Gjøvik

Det er lett å være aktiv i Gjøvik. I skateparken er det yrende liv nå når vinteren har sluppet taket. På Gjøvik gård er lekestativene i flittig bruk, og på Øverby kan du klatre, gå tur og spille frisbeegolf blant annet. Vi har fått dagsturhytte og bybadstue, og er tett på naturen. Ikke minst har vi Fastland og Hovdebakken midt i byen vår. Det er helt unike tilbud som vi har all mulig grunn til å være stolte av! Fremover håper jeg vi klarer å ta i bruk Mjøsstranda enda bedre. At vi klarer å binde byen og stranda sammen på en god måte, og skape arenaer for ulike aktiviteter.Kultur i Gjøvik

Det er lett å være kulturell i Gjøvik. Det er en mengde tilbud innenfor mange kulturuttrykk. Kommunen eier noen viktige kulturarenaer i byen, og det er veldig mange gode private aktører som sørger for et rikt kulturliv. Festivalene i byen tiltrekker seg folk både lokalt og fra andre deler av landet. Det skaper byliv og trivsel, og det skaper arbeidsplasser. I tillegg til dette er byen en viktig arena for studier, forskning og næring. Alt dette er fortrinn vi må utvikle videre i åra som kommer.


Jeg ønsker meg en by som er god å være i for folk i alle aldere, og som legger enda bedre til rette for møter mellom folk.


- Kari Sollien


 SJEKK TALLENE FOR BEFOLKNING GJØVIK! 

22 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page