top of page

Et digitalt studentår

- Vi mistet mange muligheter for gruppearbeid og brukertesting. Vi hadde emner som gikk fra å ha nesten helt valgfri problemstilling til en skriftlig rapport med bestemt tema.


Martha Nigardsøy Ekerhovd forteller om hvordan studietiden har vært fra starten av pandemien og frem til hun fikk resultatet på bacheloroppgaven sin i dag.


Hun har nemlig studert interaksjonsdesign på NTNU i Gjøvik, hvor det er kritisk å kunne gjennomføre deler av studiet med fysisk oppmøte. Det har vist seg å være veldig vanskelig under nedstenging og smittevern.


- Vi opplevde at noen overreagerte litt. Ved skiftet til digital undervisning ble også gruppearbeid satt ned betraktelig, selv om dette hadde gått fint å gjøre med videomøter. De var vel redde for at vi skulle møtes for å jobbe sammen.

Mistet mye sosialt

Jeg var med i flere styrer av studentorganisasjoner som måtte legge ned aktivitet. Man kunne ikke møte nye venner og få kontakter på sosiale hendelser. Vi pleide å kunne ha arrangementer i for eksempel påskeferien, hvor vi inviterte de som ikke reiste noe sted, og kanskje trengte noen å være sammen med på slike tider. Samlinger som dette kan vi jo ikke ha noe mer, og jeg tror flere har savnet det.


Selv har jeg brukt mye mer tid på digitalt samvær. Partneren min er også student, så vi har kunnet sitte sammen og snakke med vennene våre på digitale platformer. Det har blitt en del spilling til langt utpå natta, innrømmer Martha.


Studentarbeidere

Det er viktig for studenter å ha kontakt med næringslivet også. Jeg og bachelorgruppen min har kunnet samarbeide med en spennende lokal bedrift, og det har stort sett gått bra, til tross for videomøter og oppmøter med smittevern. Andre fra mitt studie har også klart å ha utplassering på bedrifter rundt om i byen. Det tenker jeg viser til god tilpasningsevne i byen.


Selv om det har vært annerledes enn forventet er Martha nå veldig framtidsrettet, og med toppkarakter i faget sitt ser hun fram til neste utfordring.


 

 

82 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page