top of page

Lokal sommer på Pi Taket

Vi møter Markus Rotvold, soussjef på Pi Taket. Her forteller han bredt om årets sommermeny.

Markus Rotvold, soussjef på Pi Taket

Pi Taket hadde sesongåpning fredag 13.mai i år og på årets meny har de stort fokus på lokale råvarer. De har inngått samarbeid med flere lokale gårder og produsenter. Soussjef Markus Rotvold forteller om de lokale spesialitetene du kan glede deg til på menyen.

Hva kan du glede deg til?

Om du ønsker å gå rett på de lokale spesialitetene, kan Markus anbefale følgende:


Lokalt i forretter og småretter

Spekefjøla byr på spekeskinke fra Bjorli på Kvam samt spekepølser fra Flatlien gård og Reinsdyrpølse fra Setton gård, begge i Søndre Land med et sommerlig tilbehør som gjør retten til sitt rette.


Setton Gård hjorteoppdrett ligger ved Fluberg bru, i nordenden av Randsfjorden, ca. 15 km sør for Dokka. De tilbyr hjortekjøtt fra hjorteoppdrett og andre viltkjøtt produkter.

På ostefjøla er Snertingdal ysteri inne med hele 3 utvalgte oster som vi vil endre utover sommeren med flere av ysteriet's spennende oster. Fjøla serveres med blant annet fiken og solbær marmelade, hvor solbæra kommer fra Mølstad gård på Nes. Det finnes salater med geitost, sandwich med trøffel ost og veldig gode trøffel poteter serveres til årets burgere. Samarbeidet med Snertingdal ysteri er vi veldig stolte av, forteller Rotvold.


Lokalt i hovedrettene


Ytrefilet fra Flatlien gård i Søndre Land, finner du blant annet i sjaringmenyen "grillbuffet på bordet"

Her byr vi på grillet ytrefilet av Angus fra Flatlien gård i Søndre Land. Denne er å finne på både vår populære sharingmeny "grillbuffet på bordet" og som egen rett med et smakfullt tilbehør. Denne serveres også med fårepølse fra Høgberget gårdskjøtt på Trevatn.


Setton gård er inne for 2 året på rad med hjorteburgeren! Denne anbefales varmt. Med gudbrandsdalsost, tyttebær og solbær dressing til, gjør denne retten seg selvskreven på menyen.


Lokalt i desserten


Go'Is fra Hadeland er med som lokal is-leverandør i år.

På dessertkartet vil man finne jordbærgårdene på Nes. Disse serveres i år med en veldig god mojito panna cotta.


Go' Is fra Hadeland er lokal leverandøren på is i år og her vil man finne mange gode og friske smaker gjennom sommeren.

Soussjef Markus Rotvold, ansvarlig for kjøkkendriften av Pi Taket er stolt over årets sammensatte meny og sitt kjøkkenteam og avslutter:

"Vi gleder oss til masse sol og god stemning, og vi ser frem til å ønske alle våre gjester varmt velkommen!"

 


SJEKK TALLENE FOR SERVERING I GJØVIK!

 bottom of page