top of page

Mads og musikkåret 2020

Når resten av Gjøvik har opplevd at kultur- og arrangementstilbud i 2020 har vært litt brakk, kan Mads melde at han i utgangen av 2020 så på det første året han kunne leve av inntektene som artist. Konsertene og spillejobbene hans på Gjøvik er mye av grunnen til det – og vi kan blant annet glede oss til å oppleve ham på Sommerslagere i sommer.Da Norge stengte ned i mars 2020 sto Mads på baristajobben sin på Pust i Oslo.

- Det øyeblikket falt alle planene og drømmene om musikkåret 2020 i grus, husker Mads.

Etter han fikk baristaopplæring, som et ledd i å komme tilbake til jobb etter en motorsykkelulykke i 2016, har han livnært seg på å lage kaffe – først på Krutt på Gjøvik, så i Oslo. Musikeryrket har han hatt på si’ og har tenkt at sånn kommer det sikkert til å fortsette en stund, men han gledet seg til planene i 2020. Da Norge stengte ned i mars, tenkte Mads at hele musikerkarrieren var satt på pause. Men så kom Stjernetevling – og fremsnakket i musikermiljøet i Gjøvik.


Unik kvalitet og samarbeid i Gjøvik

- Det skjedde noe etter at jeg vant stjernetevling i Fjellhallen i 2019, forteller artisten. Jeg vet ikke om det var på grunn av den, eller om det var anbefalingen fra andre musikere; men etter at Jon Anders Narum anbefalte meg inn som en del av Juleshowet på samfunnet på Gjøvik, begynte ballen å rulle.

Han spilte 8 juleshow, med coronarestriksjoner. Bandet hans, Ma Jester har siden hatt flere konserter på Samfundet. Han har spilt på Kaffka og i sommer står han på scenen på Sommerslagere. Å bli dratt med inn og med er noe av det han beskriver som veldig bra i musikkmiljøet i Gjøvik.

- Samarbeidet og åpenhenten på tvers av sjangre og alder er musikermiljøet på Gjøvik skikkelig god på. Bredden av stilarter og nivået på musikerne er også uvanlig for en så liten by, mener Mads.


Ma Jester har sluppet tre singler, og ganske snart kommer en ny EP! Du kan oppleve de på Fredvika Festivalen 2021!

«Byen min» og artisten Mads

For øyeblikket bor han i Oslo – i et kollektiv med to av gutta i bandet hans. Han trives i Oslo, men Mads er egentlig fra Eina, men han ser på Gjøvik som «byen sin». Her gikk han musikklinjen på videregående og når han har spillejobber i byen nå, overnatter han gjerne hos besteforeldrene på Kopperud.

- Det er sikkelig fint – her får jeg servert «hotellfrokost» hver gang jeg er på besøk og får alltid tid til den gode samtalen med bestemor over en sigg og en kaffekopp, forteller han smilende.


I vår så vi han komme langt på «the Voice», men han forteller at han egentlig er ganske glad for at han ikke ble med helt til slutt. Han vil jobbe mer med sin stil, bandet sitt – og sine prosjekter. Og så kanskje forandre verden litt.

- Vi har jo en litt spesiell rolle, mener han. Musikere kan si noe om livet og tilværelsen som politikere og andre «vanlige» folk ikke kan formidle på samme måte.

Da resten av Gjøvik sto litt stille i 2020 kan vi jo klappe oss selv på skulderen litt – og si at vi var med å hjelpe på å løfte ham – og de andre musikerne på Gjøvik, ved å gå på showene, følge retningslinjer, og bruke det vi kunne bruke av kulturtilbud i byen. Mads er litt av grunnen til at vi er #stoltavgjøvik 

 137 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page