top of page

Sentrumslederen: – Vi har tro på sentrum!Anne Slaaen Rogne, eier Gullhagen og sentrumsleder

Eier av Gullhagen og sentrumsleder, Anne Slaaen Rogne, har stor tro på sentrum:

– Vi er inne i en god utvikling!

– Vi er veldig fornøyd med det nye bylivsprogrammet. Det får fart på byutviklingen i Gjøvik, både på kort og lang sikt. Mer fokus på aktivitet og utbedring av attraktive byområder/byrom er jeg helt sikker på vil øke trivselen i sentrum. Det vil gjenspeiles i økt omsetning hos cafeer, restauranter og i butikkene, sier sentrumslederen.


Noe annet som også vil påvirke omsetningen, ifølge Rogne, er Gjøviks økning av studentmassen:

– Med den tilstrømmingen av studenter vi har fått, vil det skje en endring i både butikkmiks og serveringstilbud, sier hun, før hun skyter inn at studentboliger i sentrum er viktig for at studentene skal bruke området.


 “Jeg har løpt i denne gaten siden barnsbein - i hodet mitt var det alltid sol her. At vi skal skape et trygt og levende miljø for byens befolkning er derfor skikkelig nært hjertet mitt.»


Sentrum må være trivelig

– Det oppleves en økt positivitet rundt sentrum om dagen, og med det store fokus på klima og miljø mener jeg vi er inne i en god utvikling. Derfor er det spesielt viktig at vi får utbedret parker og grønne lunger, fokus på beplanting og krakker, benker, sitteplasser slik at det blir trivelig å oppholde seg i sentrum. God skilting og gode parkeringsmuligheter må prioriteres da dette er veldig viktig for kundene/besøkende. Jeg ønsker også at det blir satt fokus på at gateplan fylles med servicetilbud og at det vil skje en opprustning av bygårder som trenger det. 

– Det er viktig at opprustningen av gater, parker og lignende skjer med god planlegging og langtidsperspektiv, men vi trenger også hurtige løsninger på noen områder. Det er også viktig at de næringsdrivende som bruker områdene blir tatt vare på under en eventuell opprustning, jeg tenker da spesielt på serveringssteder hvor de må få holde driften oppe også under oppgraderinger av områder, sier Rogne.


 


 


58 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page