top of page

Sjekk ut planene for Fastland

Gjøvik kommune skal gjøre Fastland til en enda mer attraktiv plass å være, og har spurt innbyggere i alle aldersgrupper hva de ønsker seg.
Tenk at på Gjøvik har vi noe som ingen andre har. Vi har et basseng og møteplass midt i byen.
Rettigheter: Feste Landskap/Arkitektur

Ny volleyballbane, flere sitteplasser og nytt dekke i barnebassenget

Allerede i år vil det bli bygd en bocciabane, nye volleyballbaner, et amfi ved volleyballbanene og nytt dekke i barnebassenget. Det vil også komme flere søppeldunker, flere griller, en utedusj til, flere sitteplasser, gjerde mot vannet ved volleyballbanene og en blå sklie i barnebassenget.


Arbeidet er godt i gang, og mye vil være på plass allerede før fellesferien. Noe arbeid vil nok gjenstå til høsten.


I høysesongen for Fastland fra slutten av juni til august, vil det ikke være noe gravearbeid eller maskiner på Fastland. Da ønsker vi at innbyggere skal kun kose seg i sola, og nyte sommeren.


Se skisser fra Feste Landskap/Arkitektur:

Rettigheter: Feste Landskap/Arkitektur


Vi har hørt på innspill fra innbyggerne

I fjor sommer gjennomførte Bylab en medvirkningsprosess der vi spurte innbyggere og tilreisende spørsmålet: Hvordan vil du det skal være på Fastland?


«Vårt mål er å gjøre Fastland til ett enda mer attraktivt sted, og da må vi å snakke med de som bruker stedet. Vi må lytte, vi må spørre, vi må være nysgjerrige og vi må involvere. Og det som er viktig er at vi må spørre alle aldersgrupper» sier Mari Bjørnstad Grønlie og Anne Marthe Dahl Zettervall som har hatt ansvar for medvirkningsprosessen. Mari Bjørnstad Grønlie jobber som kommunikasjonsrådgiver i Gjøvik kommune og Anne Marthe Dahl Zettervall er bylabsjef.

«Vi kan jo selvsagt sitte på rådhuset å synse oss fram til hva vi tror folk ønsker, men det er mye bedre å gå ut fra de fire veggene og opp på Fastland å snakke med folk - derfor hadde jeg og Anne Marthe en flott dag på Fastland i strålende solskinn den 29. juni i 2022.» sier kommunikasjonsrådgiver Mari Bjørnstad Grønlie.

«Da snakket vi med folk i alle aldersgrupper (5 åringen, 11 åringen, 15 åringen, studentene, barnefamiliene, mor med nyfødt og den gamle dama som hadde funnet en perfekt skygge under noen store trær), så fikk vi høre deres ønsker og behov».

Digital spørreundersøkelse

Vi hadde også en digital spørreundersøkelse i perioden fra 29. juni til 21. august 2022.

Spørreundersøkelsen ble markedsført på en stor plakat på kiosken på Fastland med QR kode, kommunens sosiale medier og på nettsiden til Bylab og Gjøvik kommune.


Vi fikk inn 200 svar til sammen på denne spørreundersøkelsen. Det er funn fra denne medvirkningsprosessen som gjør at vi velger å gjøre akkurat de tiltakene vi gjør.


Nye volleyballbaner er under oppføring på Fastland.

Flere planer på lengre sikt

Det vil skje mer på Fastland i årene som kommer. Vi ønsker å oppgradere lekeplassen på Fastland, i barne- og familiesonen. Her ønsker vi å invitere barnehagebarn til å hjelpe oss med å velge ut hvilke lekeapparater vi skal ha. Vi vil også se på muligheter til å lage flere grillsoner.


I medvirkningsprosessen var det flere innbyggere som savnet mulighet for skyggeområder. Vi kommer derfor til å vurdere å plante trær eller bygge noen paviljonger. Det er også et ønske om nytt toalettbygg, og flere toaletter.


Nyt sommeren og kos dere på Fastland!
 SJEKK TALLENE FOR TRIVSEL OG VEDLIKEHOLD I GJØVIK!


 

21 visninger0 kommentarer

Bình luận


bottom of page