top of page

Sommerslagere feirer 20-årsjubileum

Sommerslagere er et av Norges største sommershow med lang tradisjon, og feirer 20-årsjubileum i 2023. Arrangementet er en stor og profesjonell konsertserie med vokalistene Leif Anders Wentzel, Ingvild Nagell-Dahl, Mads Gjetmundsen og Aurora Heimdal akkompagnert av et av landets beste live-band ledet av Trond Nagell Dahl.


Gamle slagere får ny musikalsk innpakning, engelske tekster blir oversatt, og ulike sjangre og artisters musikkhistorie har blitt presentert for et bredt publikum. Blant utøverne er det artister både fra lokalmiljøet og fra andre deler av landet, av ulike kjønn og ulik alder. Med andre ord er det demografisk mangfold blant artistene.


Publikumsantallet for hvert av disse årene har ligget fra 10 000 og opp til 15 000. Gjennom de årene Sommerslagere har blitt produsert har derfor et utall av mennesker i alle aldre, fra fjern og nær, fått store konsertopplevelser. Publikummet favner bredt aldersmessig, sosiokulturelt og geografisk. Sommerslagere tiltrekker seg også en del eldre publikummere som ikke nødvendigvis oppsøker mange andre kulturarrangementer.Alle årene har showet vært gjennomført i parken på Gjøvik Gård, sentralt plassert i byen, der den fysiske rammen en del av totalopplevelsen – hvor gammelt møter nytt – og der Gjøvik Gård er en sentral del av Gjøviks historie. Alf Mjøen testamenterte i sin tid eiendommen til Gjøvik Kommune med blant annet bestemmelse om at dette anlegget skulle fremme kultur.


Sommerslagere sysselsetter hele 13 musikere samt lyd- og lysfolk (hvorav flere er lokale) tre dager ukentlig i seks uker. Det er en stabil arbeidsplass som har gitt disse musikerne kontinuitet i viktige sommermåneder over mange år. Sommerslagere har en spesiell bandsammensetning på den måten at de yngste musikerne er i tjueåra mens den eldste begynner å nærme seg pensjonsalder. Denne blandingen av erfaring og nye impulser er en videreføring av den musikalske tradisjonen som har vært så viktig i- og betegnende for Gjøviks musikkliv.


Gratulerer med jubileet! SJEKK TALLENE FOR REISELIV OG OPPLEVELSER I GJØVIK!


 

29 visninger0 kommentarer

Comentarios


bottom of page