top of page

Sterkt stigende på Vy Gjøvikbanen


Øystein Gullaksen, Daglig leder Vy Gjøvikbanen

Øystein Gullaksen, Vy Gjøvikbanen:

Vi har aldri hatt større økning i antall reisende som vi har hatt de seneste to årene, samtidig har vi heller aldri hatt høyere score på kundetilfredshet eller mer presise tog i denne perioden.

At alt dette slår inn samtidig er ikke tilfeldig, vi setter vår ære i å ha presise tog og gi deg en hyggelig reise på veien.


Vy Gjøvikbanen AS vant Norges første anbudsutsatte togstrekning i 2006 og har siden fraktet millioner av reisende til og fra Gjøvik. Med stadig økende antall bompriser langs veien og færre parkeringsplasser i Oslo er det grønne alternativet et valg stadig flere reisende benytter seg av.De nyeste togsettene i Norge!


For å transportere reisende langs Gjøvikbanen har vi de nyeste togsettene i Norge, FLIRT. Togsettene stod nye i 2018 og vi kommer til å bruke disse togsettene ut vår anbudsperiode som foreløpig varer til desember 2024.

Ved inngangen til 2020 la vi til ekstra avganger på Gjøvikbanen og vi har nå timesavgang i rushtid morgen og ettermiddag. Flere avganger gir større kollektivandel, og vi jakter hele tiden på å utnytte ledige vinduer i sporet vårt for å kunne øke antall avganger. Med enkeltsporet linje på Gjøvikbanen har akkurat det sine utfordringer, men til høsten 2022 vil det bli lettere når BaneNOR legger til rette for elektronisk sporsignal.

Frem i tid vil Gjøvikbanen bli slått sammen med Østfoldbanen og Spikkestadlinjen. Sammen vil disse strekningene utgjøre Trafikkpakke 4 på Østlandet. Oppstart er satt til 2022, men for Gjøvikbanen kan dette bli utsatt til 2024 (alt ettersom hva Jernbanedirektoratet ønsker).

Savner passasjerene våre


Siden 12 mars har det vært utfordrende tider også for Gjøvikbanen. På det meste har 90% av de reisende holdt seg hjemme eller funnet andre transportmetoder, da regjeringen har oppfordret til å unngå offentlig transport. Vi har likevel valgt å opprettholde de fleste av avgangene, da vi er definert som samfunnskritisk rolle. Siden påske har stadig flere begynt å bruke togene, men fremdeles er det god plass om bord. Vi har savnet våre reisende og ser frem til at samfunnet normalisere seg og folks reisevaner gjenopptas.

Vi sees på toget! 😊

Mvh

Øystein Gullaksen

Daglig leder Vy Gjøvikbanen


 


 


127 visninger0 kommentarer

Komentáře


bottom of page